Tavasszal ne hagyd ki!
Itt a medvehagyma szezonja! Tehetjük kenyérbe, süthetjük pogácsába, színezhetünk vele tésztát, és krémet készíthetünk belőle. A jellegzetes, fokhagymás ízű és illatú növényt azonban nem csak mi szeretjük ilyenkor. A barnamedvék is előszeretettel fogyasztják, ezért kapta a medvehagyma nevet.
Nagyon jó ízt ad mindeféle sós aprósüteménynek, pogácsának, belesüthető baguette-be, de a legegyszerűbb, ha krémet készítünk belőle. Én legtöbbször úgy csinálom, mint a bazsalikom pestót, most azonban találtam egy tubus sajtkrémet is a hűtőben, így belekevertem azt is. Az állaga krémesebb, az íze pedig selymesebb lett.
Hozzávalók
1 csokor medvehagyma
1/2 marék fenyőmag
kb. 1 dl olívaolaj
1 tubus sajtkrém
só, bors
Elkészítés
A medvehagymát vágd félbe és tedd a késes robotgépbe. Add hozzá a fenyőmagot, egy kevés olívaolajat, és dolgozd össze. Ekkor add hozzá a sajtkrémet is, még egy kevés olívaolajat, és keverd össze. Ha kell, sózd, borsozd és adj hozzá még annyi olívaolajat, hogy egy kenhető krémet kapj.