Ilyen a tavaszi ravioli.

Ha nem lenne más étel a földön, csak ravioli, akkor sem tudnám megunni. A legjobb benne az, hogy mindig meg lehet találni a szezonális tölteléket, és variálható, hogy épp mit készít bele az ember. Télen a sütőtökkrém az alap, így a szezon elmúltával pedig jöhet a paprika! Mégpedig sütve, mert úgy egy igazán édes, kicsit karamelles krémet kapunk. Múlt hétvégén privát workshopot tartottam négy barátnőnek, akiknek annyira ízlett a sültpaprika krém, hogy a maradékot megették – csak úgy magában. 🙂 Eddig ugyan nem jutott eszembe, de mivel tényleg nagyon finom, elkészíthető mártogatósnak, vagy kenyérre is lehet kenni vaj helyett. 

Hozzávalók a tésztához
∼4 főre∼

250 g tésztaliszt
3 M méretű tojás

Elkészítés
A tésztához a kimért lisztet borítsd deszkára, csinálj a közepébe egy nagy krátert. Üsd bele a tojásokat, dolgozd össze egy villával, majd apránként kezd beledolgozni a lisztet. Ha a liszt felvette az összes folyadékot, de a tészta még ragacsos, adj hozzá néhány evőkanál lisztet – vagy amennyi szükséges ahhoz, hogy egy ruganyos tésztát gyúrj. A tészta akkor jó, ha felülete teljesen sima, az összes repedés és ránc eltűnik róla. A tésztát felhasználásig csomagold műanyag fóliába.

Hozzávalók a töltelékhez

6 nagy piros kaliforniai paprika
400 g  sajtkrém
néhány evőkanál morzsa
só, bors, szerecsendió

Elkészítés
A sültpaprika krémhez a paprikákat süsd meg 200 fokos sütőben, míg a héjuk fekete nem lesz. Tedd őket műanyag dobozba, zárd le, várd meg, hogy langyosra hűljön. Húzd le a héját, távolítsd el a szárakat és a magokat. Botrmixerrel pürésítsd, add hozzá a sajtkrémet, ízesítsd a fűszerekkel. Ha túl híg, néhány kanál morzsával javítsd az állagán.

Hozzávalók a mártáshoz

100 g vaj
fejenként 2-3 zsályalevél

Elkészítés
A mártáshoz a vajat egy lábosban olvaszd fel, dobd bele a zsályaleveleket és süsd ropogósra.

A tésztát oszd 4 részre, amit nem használsz, hagyd a műanyag fóliában. Gép, vagy sodrófa segítségével nyújtsd ki kb. fél centi vékonyra. és 5-8 centi szélesre. A tészta egyik felére helyezz halmokat a töltelékből, majd hajtsd rá a tészta másik felét. A töltelék körül nyomkodd le a tésztát úgy, hogy jól szorítsd ki belőle a levegőt, majd a széleket is nyomkodd össze. Darabold fel az így kapott raviolikat, a széleket pedig egy villa segítségével még egyszer nyomkodd le – így egy kis mintát is kap.
A tésztát sós lobogó vízben főzd ki néhány perc alatt. Locsold meg a felolvasztott vajjal, majd szórd me a ropogós zsálya levelekkel.