A lilakáposzta nyersen is finom.

Az egyik kedvenc salátám az amerikai coleslaw saláta, vagyis (fehér) káposzta, répa és vöröshagyma majonézzel. De nem csak a fehér káposztából lehet finom salit csinálni, hanem lila testvéréből is.
A lilakáposztát eredetileg azért vettem, mert a levelek által megszínezett lével szerettem volna, természetes módon tojást festeni. Ez sajnos nem jött össze, „rajtam maradt” a sok káposzta, így gyorsan összedobtam belőle egy salátát.  Ráadásul ez egy egészséges verzió lett, mert majonéz helyett joghurtot használtam hozzá, mert abból rengeteg volt a hűtőben. 

Hozzávalók

1 kis fej lilakáposzta
1 nagy fej lilahagyma
1 és 1/2 nagy doboz joghurt
fél citrom leve
só, bors

Elkészítés
A káposztát darabold fel apróra, vagy reszeld le. A lilahagymát pedig pucold meg és kockázd fel.
A joghurtot keverd össze a citromlével, sózd, borsozd, majd add hozzá először a hagymát, majd pedig a káposztát. Keverd össze és tedd a hűtőbe 1 éjszakára, hogy összeérjenek az ízek.