A tesóm kedvence.

Gyerekkoromban, ha a szüleim egyik barátjához mentünk vendégségbe, már előre fentük a fogunkat, mert tudtuk, hogy lesz céklasaláta, amit nagyon szerettünk. Húsvét előtt a tesóm emlegette fel, hogy milyen rég ettünk, pedig elkészteni nem nagy kunszt, max. azért lehet macera, mert mindent megfog a célka. Persze szerencsére csak átmenetileg, a kézről is könnyen lejön szappannal, kis dörzsöléssel, de aki nem szeretné lilán látni a tenyerét, használjon gumikesztyűt. 🙂
A salátát érdemes 1-2 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek összeérjének. Frissen nem túl finom, mert semminek, semmi íze. Viszont, ahogy a joghurt átveszi a cékla édességét, a cékla pedig a fokhagyma aromáit, szuper saláta lesz belőle! Mindjárt vége a célka szezonnak, de egy-két adag sali még belefér!

Hozzávalók

3 fej cékla
1 nagy pohár joghurt
1 nagy fej fokhagyma
só, bors

Elkészítés
A céklákat mosd meg, tisztísd meg, majd reszeld le. 
A joghurtot öntsd ki egy tálba, nyomd bele a fokhagymát, majd ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Jól keverd össze, majd add hozzá a célkát. Leglább 24 órára tedd a hűtőbe. 
Bármilyen húshoz, halhoz kínálhatod!