Pillanatok alatt összedobható ebéd.

Már annyira vágyom a tavaszi ízekre, és tavaszi hangulatra a konyhában is, de a hideg miatt, és mert vasárnap még havat kellett takarítani a kocsimról, amikor workshopra indultam, valahogy mégis még mindig „komolyabb” ételeket készítek, mintsem könnyű salátákat, roppanós, friss zöldségekből. Ez még az ablakból nézve szép napsütés ellenére is olyan távolinak tűnik, pedig lassan vége a márciusnak. 
A téli tartalmasabb ételek és a friss falatok között jó átmenet azoban ez a mozzarellás csirke, amibe a bazsalikommal egy kis frissességet csempészhetünk. 

Hozzávalók
∼2 főre∼

1 csirkemell
4 szelet mozzarella
8 levél bazsalikom
fűszersó

Elkészítés

A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd négy nagyobb darabra. Minden darab húsba vágj egy zsebet, amibe majd bele tudod tölteni a sajtot és a bazsalikom leveleket. Ha kész van, hústűvel, vagy fogvájóval tűzd össze a nyílást, hogy a töltelék a sütés közben ne csurogjon ki.
Fűszersóval dörzsöld be a hús minden oldalát, majd kevés olajon 8-10 perc alatt süsd meg, míg aranybarna nem lesz.

Salátával, vagy valamilyen krumplis körettel tálald. Én most chilis édesburgonyát sütöttem hozzá: a zöldséget megpucoltam, feldaraboltam, megszórtam sóval és chili pehellyel, majd meglocsoltam olívaolajjal, és 180 fokos sütőben megsütöttem.