A klasszikus tojáslikőr nem hiányozhat az ünnep asztalról.

Nálunk a tojáslikőr nem csak karácsonykor készül, hanem Húsvétkor is. Gyerekkoromban az Anyukám minden Húsvét előtt csinált egy adaggal, a nagymamám pedig diós bejglit sütött. Így picit visszacsempésztük a karácsonyi ízek a tél végén.
A tojáslikőr gyorsan elkészíthető, főzni sem kell, viszont idő kell neki. Akár több, mint egy hónapot is hagyhatjuk érni, hogy az íze selymes legyen. Legyen november vége, vagy közeledjen a Húsvét, ha üvegbe töltjük a tojáslikőrt, tudom, hogy már nem kell sokat várni az ünnepekre. Te is gondolj rá időben, bármikor is készítenéd. 

Hozzávalók
∼8 szelethez∼

250 ml tej
200 ml fehér alkohol
3 tojássárgája
fél bögre cukor

Elkészítés
A tejet forrald fel, majd tedd féle, és várd meg, hogy teljesen kihűljön. 
A tojásokat válaszd szét, a sárgákat tedd egy keverőtálba, add hozzá a cukrot és habverővel keverd krémesre. Ha már szép fehér, apránként add hozzá a tejet (a fölét szedd le róla, mielőtt felhasználnád), végül pedig az alkoholt. 
Öntsd üvegekbe, hűvös, sötét helyen érleld 25-30 napig. 2-3 naponta érdemes kicsit felrázni, hogy ne sűrűsödjön be a tojáslikőr.