Igazi téli tésztaétel.

Mivel imádjuk a raviolit, és sokszor is készítek otthon, kaptam egy szuper kis szerkezetet, amivel könnyen meg lehet tölteni a tésztát, és ravioli formálható belőle. Természetesen e nélkül is elkészíthető, és most ezt a verziót írom le nektek. Akinek viszont van ravioli tablete, kapja elő, és a leírás szerint dolgozzon vele. 🙂
Talán a legismertebb, legelterjedtebb töltelék közé a ricottás töltelékek tartoznak – mi leaglább is ilyennel találkoztunk sokat éttermekben. Zöldségpépekkel és hússal is lehet kombinálni, és mivel krémes állagú, jól lehet vele dolgozni. Most viszont egy olyan változatot mutatok – egy igazi őszi, téli verziót – amihez nem kell ricotta, csak egy jó nagy sütőtök, és fűszerek. Én legutóbb csíkos tésztából készítettem, de az alap tésztával is lehet dolgozni. 

Hozzávalók
∼2-3 főre∼

250 g tésztaliszt
3 M méretű tojás 
1 közepes sütőtök
3-4 evőkanál panírmorzsa
100 g krémsajt
5-6 evőkanál vaj
só, bors, zsálya

Elkészítés
A sütőtököt darabold fel, tedd a sütőbe. Ha megpuhult, a húsát kapard ki, botmixerrel pürésítsd. Ízesítsd sóval, borssal, zsályával és keverd bele a krémsajtot. Ha úgy látod, hogy a krém levet ereszt, adj hozzá néhány evőkanál panírmorzsát, hogy felszívja a vizet. 
A tésztához a lisztet borítsd deszkára, csinálj a közepébe egy nagy krátert. Üsd bele a tojásokat, dolgozd össze egy villával, majd apránként kezd beledolgozni a lisztet. Ha a liszt felvette az összes folyadékot, de a tészta még ragacsos, adj hozzá 

néhány evőkanál lisztet – vagy amennyi szükséges ahhoz, hogy egy ruganyos tésztát gyúrj. A tészta akkor jó, ha felülete teljesen sima, az összes repedés és ránc eltűnik róla. A tésztát oszd 4 részre, amit épp nem használsz tekerd műanyag fóliába. Az első negyedet gyújtsd ki közepesen vékonyra, A tölteléket kis halmokban ujjnyi távolságban helyezd az egyik felére. A tészta másik felét most hajtsd rá, nyomkodd össze a töltelék halmok körül úgy, hogy a levegőt szorítsd ki belőle. Ha nem elég nedves a tészta, kevés vízzel megkenheted a szélét. 
A raviolikat főzd ki sós, forró vízben. Onnan tudod, hogy elkészültek, ha feljönnek a víz tetejére. 
Egy lábosban olvassz fel vajat, kis lángon folyamatos kevergetés mellett főzd addig, míg aranybarna színe nem lesz. Dobj bele néhány szál zsályát, hogy az is megpiruljon. Ezzel öntsd le a kész raviolit.