Ezzel a módszerrel tökéletes lesz.

Buggyantott tojást készíteni nehéz, ami részben igaz is. Kell hozzá egy kis gyakorlat, meg némi praktika, na és hőálló üvegpoharak. 😀
Az első buggyantott tojás főzési kísérletem évekkel ezelőtt volt: egy fazék lobogó, ecetes vízbe örvényt kavartam, majd ebbe ütöttem belel a tojást. A módszer lényege, hogy az ecet és az örvény összerántja a fehérjét a tojássárgája körül, így lesz tökéletes a buggyantott tojásunk. Ez a praktika jött be a legkevésbé, így hamar át is szoktam egy másik verzióra. Ez ugyan egy kicsit macerás, ám így mindig sikerült a tojás elkészítése.
Egy kis eszpresszós poharat  először ki kell kenni olajjal, majd ki kell bélelni folpakkal úgy, hogy az jól kilógjon belőle. A folpakkot sem árt egy kis olajjal megkenni, majd bele lehet ütni a tojást. A folpakk lelógó széleit összekötve mehet a tojás a gyöngyöző vízbe négy percre. Ez a mód nem rossz, így mindig sikerült, majdnem tökéletes, a folpakktól kicsit ráncos tojásokat főzni. 

Múlt héten azonban szembe jött velem egy szuper egyszerű főzési mód egy Youtube videó formájában. A tojást kis, hőálló üveg edénybe kell beleütni, majd egy fogó segítségével tálastul bele lehet helyezni a gyöngyöző vízbe helyezni úgy, hogy víz ne kerüljön az üvegbe. A tojás 4 perc alatt megfő, ekkor a tállal együtt ki lehet emelni a vízből, majd szépen a tányérra borítható a tökéletes buggyantott tojás.