Édes kísértés.
Az igazi tél hétvégén végre beköszöntött hozzánk, igaz nálunk, a belvárosban nem maradt meg a hó, de szép volt nézni az ablakból az aprócska, sűrű pelyheket. Ez arra sarkalt, hogy előkapjam a decemberi szaloncukor készítésből maradt csokit, és valami isteni finomságot készítsek belőle. A forró csoki tökéletesen alkalmas arra, hogy a hóesésben a kanapén kucorogva a kedvenc filmünket nézzük, és fittyet hányjuk arra, mi is történik odakint.
Hozzávalók
100 g belga 65%-os étcsoki
1 csipet só
1 púpozott evőkanál porcukor
1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 dl tejszín
4 dl tej
fél narancs reszelt héja
0,3 dl Malibu lányoknak
0,3 dl whiskey fiúknak
Elkészítés
Az egészet vízgőz fölött készítsd, nehogy a csoki leégjen: ehhez egy lábos aljába öntsd kevés vizet, tegyél bele egy hőálló edényt úgy, hogy jól illeszkedjen a lábosba. Gyöngyöztesd a lábosban a vizet.
A tálban olvaszd fel a csokit. Add hozzá a fűszerkeveréket, majd a tejszínt és a tejet. Jól melegítsd össze.
Öntsd két pohárba, majd add hozzá whiskey-t vagy a Malibut.
A tetejét díszítsd tejszínhabbal, cukorgyöngyökkel, vagy rózsaborssal.