Szaftos húspogácsa puha, édes buciban.

A kedvenc hamburgerből nálam négy dolog sosem hiányozhat: sajt, pirított bacon, lilahagyma lekvár és a valamilyen füstös szósz (HP szósz, BBQ szósz, 57 szósz). Na és természetesen a húspogácsa, aminek a lényege nem a rettentő sok fűszer, hanem a jó minőségű hús és a sütés. A hús nálam marha, vagy marha és sertéshús keveréke,  ami akkor finom, ha szaftos. Hogy ezt elérjük, nem kell sokáig sütni, ahogy a steak-et sem. Akár grillen, akár serpenyőben készül, csupán 8-10 perc elég mindkét oldalán, hogy tökéletesen szaftos pogácsákat süssünk.
Ha már elkészítettük a tökéletes húspogácsát, csakis tökéletes buciba tehetjük. Ez számomra a puha, édes hamburger zsemle, ami legjobb, ha otthon készül. Hát, nem mondom, hogy a hambi egy gyorsan összedobható kaja, ha a bucikat is magunk sütjük, de megéri, mert teljesen már lesz az (íz)élmény.

Hozzávalók
∼5 hamburgerhez∼

500 g marha-sertés darált hús
5 db hamburger zsemle
5 szelet cheddar sajt
5 szelet bacon
füstöt szósz (pl. házi bbq szósz)
lilahagyma lekvár
paradicsom
jégsaláta
csemegeuborka

Elkészítés
A darált húst sózd és borsozd kicsit, majd keverd össze. Formázz öt, egyenként 100 grammos húspogácsát. Forró serpenyőben, vagy grillen süsd meg a bacont. A belőle kisült zsíron oldalanként 8-10 perc alatt süsd készre a húspogácsákat is. Sütés közben néha nyomkodd le a húst egy lapos kanállal, hogy minél kevésbé púposodjon fel. Ha megfordítottad a húst, az utolsó percben dobd rá a sajtot, ami szépen ráolvad. 
A hamburger összeállítása: a zsemle alsó felét kend meg a lilahagymalekvárral, a tetejét pedig a füstöt szósszal. Rétegezd rá a jégsaláta levelet, a, húst, a bacont, néhány paradicsom és uborka szeletet, 

végül fordítsd rá a tetejét.
Kínálhatsz mellé sült krumplit, pirított hagymakarikát, de káposztasalátával is jól csúszik.