Nyári ízkavalkád.

Mindig tartok itthon szárított paradicsomot, amit magam készítek. Van egy szuper aszalóm, nem nagy szám, mert egy fokozaton dolgozik, de mégis annyi mindent el tudok vele tenni. A kedvencem a paradicsom. Nemrég kaptam kis datolya paradicsomokat, amik legjobbak az aszaláshoz, ebből készítettem most ezt a tésztás ételt.
Önmagában is nagyon szeretem a szárított paradicsomot, simán elrágcsálom szendvics mellé is, de bármilyen ételt nagyon feldob. A tejszínhez és a spenóthoz pedig színben is jól passzol, olyan olaszos lesz tőle az egész. Én máris Toszkánában érzem magam tőle. Te is?

Hozzávalók
∼2 főre∼

180 g durum tésztaliszt
kb. 80 ml víz
fél csirkemell
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
100 g spenót
egy marék szárított paradicsom
só, bors, szerecsendió, olívaolaj

Elkészítés
A durumlisztet mérd tálba, fokozatosan adagolva hozzá a vizet, gyúrj sima felületű, ruganyos tésztát. A tésztát nyújtsd ki közepesen vékonyra, vágd fel vékony metélt csíkokra. Lisztezett deszkán tedd félre kifőzésig. 
A csirkéket tisztítsd meg, szeleteld fel, majd sózd és borsod. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsd meg miden oldalát. Ha kész vedd ki és tedd félre.
A serpenyőbe öntsd a tejszínt, fakanál segítségével a leragadt részeket szedd fel. Nyomd bele a fokhagymát (ha fokhagymanyomót használok, mint most, nem szoktam lehúzni a fokhagyma héját, 

mivel így a nyomót sokkal könnyebb kitisztítani), add hozzá a spenótot. Keverd el, párold kis lángon. Ha a spenót összeesett, sózd, borsozd és ízesítsd a mártást szerecsendióval. A lesütött húst tedd vissza a tejszínes szaftba, dobd rá a feldarabolt szárított paradicsomot. Kis lángon főzd 10-15 percig.
Közben főzd ki a tésztát, kevés főzővízzel együtt forgasd a tejszínes mártásba.