Fűszeres csirke a sütőből.
Csirkecombot ritkán szoktam készíteni. Igazából nem is tudom, miért. Ha csirke, rögtöna csirkemell filé jut eszembe, pedig egy ropogósra sült csirkecombnál nem sokkal van finomabb szárbyas. na jó, a liba comb. 🙂
Vannak ételek, amik igazán csak csirkecombból jók. Például a csirkepaprikás, ami viszont nem tartozik a kedvenceim közé. A húszas éveim végéig azt hittem, hogy az is csirkemell filéből készül, mert otthon mindig így csinálta anyukám. Szóval, ha nagy ritkán csirkecombot veszek, az általában a sütően köt ki. Először azonban kicsit vajon lepirítom, mert ez a titka ennek a fogásnak. Ettől olyan porhanyós lesz a hús, hogy már attól leomlik a csontról, hogy ránézel. 🙂
Hozzávalók
∼2 személyre∼–
2 csirkecomb
4 szelet bacon
10 szem koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
1 marék olívabogyó
1 teáskanál szárított rozmaring
2-3 babérlevél
1 dl vörösbor
só, bors, vaj, olívaolaj
Elkészítés
A csirkecombokat mosd meg, majd minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts 1-2 evőkanál vajat és pirítsd meg a csirkéket. Olajon is elkészítheted, de sokkal jobb íze lesz a húsnak, ha vajon pirítod le. Ha kész, tedd egy hőálló tálba, szórd meg rozmaringgal, dobd mellé a paradicsomokat – a nagyobbakat vágd félbe – a csíkokra vágott paprikát és sárgarépát, valamint az olívabogyót. A combokat borítsd be a baconnel, majd locsold meg egy kis olívaolajjal, és öntsd rá a vörösbort.
160 fokos sütőben először letakarva süsd 35-40 percig, majd vedd le a takarást, és tedd vissza, amíg a bacon és a csirke bőre megpirul.
Krumplipürével tálald.