Finom fogás ebédre. 

Csirkecombot ritkán szoktam készíteni, bár vannak ételek, amik igazán csak csirkecombból jók. Ilyen a most következő recept is, amit csakis combból szabad elkészíteni. Titka a vajon való átpirítás és a borban való sütés. Ettől olyan porhanyós lesz a hús, hogy már attól leomlik a csontról, hogy ránézel. 🙂 

Hozzávalók
∼2 főre∼

2 csirkecomb
4 szelet bacon
10 szem koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
1 marék olívabogyó
1 teáskanál szárított rozmaring
2-3 babérlevél
1 dl vörösbor
só, bors, vaj, olívaolaj

Elkészítés
A csirkecombokat mosd meg, majd minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts 1-2 evőkanál vajat és pirítsd meg a csirkéket. Olajon is elkészítheted, de sokkal jobb íze lesz a húsnak, ha vajon pirítod le. Ha kész, tedd egy hőálló tálba, szórd meg rozmaringgal, dobd mellé a paradicsomokat – a nagyobbakat vágd félbe – a csíkokra vágott paprikát és sárgarépát, valamint az olívabogyót. A combokat borítsd be a baconnel, majd locsold meg egy kis olívaolajjal, és öntsd rá a vörösbort.
160 fokos sütőben először letakarva süsd 35-40 percig, majd vedd le a takarást, és tedd vissza, amíg a bacon és a csirke bőre megpirul.
Krumplipürével tálald.