A körözöttön túl.

A túró semleges ízének köszönhetően, számtalan fűszerrel lehet ízesíteni, és feldobható zöldségekkel és gyümölcsökkel is. A nyári melegben ezt a hűsítő verziót szoktam készíteni, jól behűtve görögdinnyével kínálom. De mártogatósnak is fel lehet szolgálni, baguette-tel, sonkával, sajtokkal körítve.

Hozzávalók

250 g tehéntúró
1 pohár joghurt
2-3 evőkanál citromlé
fél kígyóuborka
egy marék olívabogyó
egy csokor menta
só, bors

Elkészítés
A túrót és a joghurtot tedd egy tálba, keverd össze, míg krémes nem lesz. Sózd, borsozd, add hozzá a citromlevet is, majd keverd össze.
Az uborkát vágd kis kockákra, a mentát is aprítsd fel. Add a túróhoz, és jól keverd össze. A tetejére szórd rá az olívabogyókat, díszítsd mentával.