Több mint ketchupos, mustáros virsli.

A hamburgerezők ma virágkorukat élik. Eltűntek a körútról, az Andrássy útról, a Ligetből az édes buciban, csalamádéval hamburgert kínáló bódék, helyettük tucat számra nyitnak a kézműves, és különlegesebbnél különlegesebb hamburgert kínáló helyek. De nem csak a hamburger az egyetlen amerikai utcai kaja, amit szinte bármivel felturbózhat az ember, hanem a New Yorkban elterjedt hot dog is lehet iszonyúan laktató és változatos.
Néhány helyen már próbálkoznak megteremteni egy új hot dog kultúrát, a Töltő például teljesen új szintre emelte ezt a szendvics fajtát, de azért van még hova fejlődni. Míg el nem lepik a város a trendi „hotdogozók” (és, ha látok ilyet, itt és most jelzem, az ötlet az enyém! :)), otthon is lehet kísérletezni.

New York style
Ez az a hot dog, ami már túlmutat a kifli, virsli kombón, de mégis egyszerű, így ezt készítem otthon legtöbbször. 

Az édes, puha hot dog kiflit az Aldiban szoktam hozzá venni, 6 db van egy csomagban, ami 2 főnek egy étkezésre pont elég. Szintén az Aldiban szerzem be a sült hagymát is, ami elengedhetetlen kelléke ennek a verziónak. (Néha készítek otthon is sült hagymát úgy, hogy apróra vágom, egy zacskóban 1-2 kanál liszttel összeforgatom, majd forró olajban kisütöm. Egyszer érdemes kipróbálni, de jó, ha nem kéznél instant verzió.) 
De nézzük a hot dogot: a bucit nyitsd szét, egyik felét kend meg mustárral, a másikat ketchuppal, tedd bele a főtt virslit, majd halmozz rá karikára vágott csemegeuborkát és sült hagymát.

Columbia style
A Dél-amerikai országban a hot dogot kockára vágott ananásszal és negyedelt főtt tojással bolondítják meg. A buciba nyomj mustárt, ketchupot, majonézt, tedd bele a főtt virslit, majd mehet rá az ananász és a tojás. 
Ha szereted a húst, gyümölcsös ízekkel kombinálni, próbáld ki!

Denver style
Denverben száműzték a hot dogból mustárt és a ketchupot, helyette tüzes hozzávalókat használnak. A buciba tömött virslit apróra vágott lilahagymával szórják meg, majd zöld chili és édes-savanyú szósszal koronázzák meg. Az igazi rajongók pedig még megdobják néhány karika jalapeno paprikával.

Olasz style
Déli barátaink nem is készíthetnék mással a hot dogot, mint ciabatta-val. Ebbe sült virslit tesznek, paprikát, lilahagymát és sült krumplit nyomnak mellé, majd meglocsolják mustárral és ketchuppal. 

Francia style
Ha nem mondanám, akkor is kitalálnátok, hogy ez a franciák hot dogja, ugyanis a frankfurti virslit baguette-be teszik és jól megtömik Gruyére sajttal. Így megy az egész a grillbe, és kicsit megpirítják, hogy a sajt jól elolvadjon.

Chile style
Ez a verzió is magáért beszél. Az édes buciba töltött virslit apróra vágott paradicsommal, avokádóval és savanyúkáposztával dobják fel, az egészet pedig majonézzel locsolják meg.

Ez csak néhány volt a számos hot dog verzió közül, arról nem is beszélve, hogy te is kialakíthatod a saját verziódat kedvenc zöldségeddel, szószoddal, vagy krémeddel. De ezeket is megvariálhatod azzal, ha a virslit főzés helyett sütöd, akár önmagában, akár sajttal töltve. Kínálhatsz mellé sült krumplit, sajtos chipset, vagy tortilla chipset is. Leöblíteni meg mivel is lehetne jobban, mint egy pohár Coronitával.