Egy igazi klasszikus.

Ez abszolút a gyerekkorom íze. A kedvenc ételem ugyanis a paradicsomos húsgombóc volt. Ha táborba, kirándulni mentem, anyukámnak mindig ezt kellet készítenie, ha hazajöttem. Akkoriban még levelezőlapon tartottuk a kapcsolatot, és amellett, hogy megírtam, mennyire jól érzem magam, milyen szuper a Balaton és mennyit kirándulunk, a levél végére odabiggyesztettem, hogy paradicsomos húsgombóccal várjanak. 😀 Azóta is, ha erre vágyom, Anyukámat kérem meg, hogy csináljon, mert az ő paradicsomos húsgombócánál nincs finomabb a világon. 🙂 Így volt ez nemrég is, amikor Ausztriából hazatérve nála ebédeltem.
Ez a töltött paprika paprika-mentes változata, ugyan is azt gyerekkoromban nem ettem meg. Ma már viszont szeretem a hússal megtöltött paprikákat is, így egy-kettőt szokott bele csempészni Anyukám. 

Hozzávalók
∼4 főre∼

500 g darálthús
2 marék félig főtt rizs
3 dl paradicsomlé
3 dl víz
2 evőkanál olaj
2 csapott evőkanál liszt
1-2 evőkanál liszt
6 szem krumpli
só, bors, zöldfűszerek

Elkészítés
A húst a rizzsel, sóval, borssal és kevés zöldfűszerrel – lehet majoranna, oregano – gyúrd össze, és csinálj golf labda méretű gombócokat.
A krumplit mosd meg, pucold meg, kockázd fel. 
Az olajat melegítsd fel egy lábosban. Add hozzá a lisztet, keverd csomómentesre. Öntsd fel a paradicsomlevél, miközben folyamatosan kevergeted, majd add hozzá a vizet is. Ízesítsd cukorral, sóval, tedd bele a húsgombócokat és a krumplit. Alacsony lángon félig lefedve főzd kb. 1 órát, míg a krumpli és a hús megpuhul. Ha főzés közben elfőne a leve, vízzel pótolhatod.
Tányérokba szedve tálald.