Szezonban cseréld a bazsalikomot medvehagymára!
Medvehagyma szezonban szinte kötlező pestot készíteni. Gyors és egyszerű, ráadásul rengeteg mindenhez felhasználhatod: lehet tészta szósz, húspác, pite töltelék, vagy akár szendvicskrém is. Összekeverheted ricottával, sajtkrémmel, feldobhatod vele a körözöttet, vagy fogyaszthatod önmagában.
Ha sokat készítenél, csak tedd egy üvegbe, önts a tetejére egy ujjnyi olívaolajat. Hűtőben néhány hétig eláll.
Szerencsére legutóbb én is dupla adagot készítettem, amibe bele is beletört a botmixerem – de csakis azért, mert már nagyon régi volt – így kitart még egy darabig, és tudok nektek szuper recepteket hozni vele. 🙂
Hozzávalók
1 csokor medvehagyma (100 g)
100 g dió
100 g pereszel parmezán
olívaolaj
Elkészítés
A medvehagyma szárait vágd le, a leveleket aprítsd fel.
A diót kicsit pirítsd meg, majd aprítsd fel ezt is. A parmezánt reszeld le.
Tegyél mindent a botmixer táljába, önts rá egy kevés olívaolajat és turmixold krémesre. Kevergetés mellett csurgass hozzá annyi olívaolajat hozzá, hogy egy laza krémet kapj.