A spanyolok fánkja, amit sgész évben esznek.

Nem lehet úgy Spanyolországba látogatni, hogy az ember ne lásson lépten-nyomon egy churreríat, vagyis olyan helyet, ahol csak és kizárólag churros kapható. Gondoltam én, de persze nekem sikerült összesen 3 hetet töltenem el spanyol földön úgy, hogy egy morzsa churrost sem kóstoltam ott. De talán ez betudható annak, hogy nő vagyok, és a nyári leárazások, amik aztán tényleg leárazások (nem egy-két dolgot vettem ott 80-90%-kal olcsóbban) teljesen elvették a figyelmem. 😀
Szerencsére még számos spanyol város szerepel a bakancslistámon, így biztos, hogy egyszer bepótolom ezt a mulasztásom. Addig viszont elkészítem itthon. 

Hozzávalók
∼4 főre∼

250 ml víz
120 g vaj
1/2 teáskanál só
150 g liszt
2 db tojás
étolaj a sütéshez
fahéjas cukor a meghempergetéshez
étcsokoládé a mártogatáshoz

Elkészítés
A vizet, a vajat és a sót tedd egy lábosba, forrald fel. Húzd le a tűzről, add hozzá a lisztet úgy, hogy közben egy fakanállal folyamatosan kevergeted. Ha a massza elvált az edény falától, hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a tojásokat és jól dolgozd el.
Egy lábosban melegítsd fel olajat, a tésztát közben tedd egy habzsákba. A forró olajba nyomj kb. másfél ujjnyi hosszú rudakat. Pár perc alatt minden oldalukon süsd aranybarnára. A churrosokat még forrón forgasd fahéjas cukorba. Egy fondüben olvassz fel jó minőségű tej-, vagy étcsokit, ebbe mártogasd a churrost.