Ha finom vacsira vágysz.

Az egyik kedvenc vacsorám az egyik kedvenc sajtomból készül. A camembert sajtból. Ez a lágy és krémes finomság, már az első kóstolásra belopta magát a szívembe. Volt idő, amikor nem volt más otthon a hűtőben, csak 1-2 darab camembert sajt. 😀
Már csak úgy lehet tovább fokozni ezt a finom ízt, ha sütőben megsütjük. A belseje teljesen megolvad és tovább fokozza a sajt krémességét, ráadásul melegen még jobban érezni a sajt jellegzetes aromáit.
Ha már ez a kedvenc vacsorám, nem is ihatnék hozzá mást, mint a kedvenc fehérboromat (és egyébként ezzel is készítem el), a Matua Sauvignon Blac-t.

Hozzávalók
∼2 főre∼

1 fadobozos camembert sajt
2-3 szál friss rozmaring
1/2 dl fehérbor
bors
serrano sonka
baguette

Elkészítés
A camembert sajtot bontsd ki, a dobozát béleld ki sütőpapírral, majd így tedd vissza bele a sajtot (a teteje nem fog kelleni). A sajtot keresztben vágd be, a mélyedésekbe nyomkodd bele óvatosan a rozmaringot, majd locsold meg fehérborral és borsozd meg. Tedd egy tepsire és mehet a 180 fokos sütőbe 10-15 percre.
Amíg sül, a sonkát tedd ki egy tányérra, a baguettet 1-2 percre told a sütőbe a sajt mellé, majd vágd fel és dörzsöld meg a szeletek mindkét oldalát fokhagymával. Kínálhatsz mellé koktél- vagy szárított paradimocsot, olívabogyót, vagy olívaolajban eltett articsókát.
Úgy a legfinomabb, ha a baguettel kitunkolod a lágy sajtot. 🙂