Gennaro Contaldoval találkoztam.

„Hi lovely people in Budapest!”, ezzel köszöntötte Gennaro Contaldo a Jamie’s Italian Budapest Instagram oldalán a magyarokat. Az olasz szakács tegnap Budapesten járt, és olyan szerencsés vagyok, hogy találkozhattam és beszélgethettem vele. Életben is olyan, ahogy az ember a tévében, vagy a Youtube-on látja: kedves, közvetlen, és árad belőle a főzés szeretete.
Míg a legújabb szakácskönyvét, az Italian Bakery-t dedikálta nekem, elmondtam neki, hogy az ő hatására kezdtem otthon tésztát készíteni. Őszintén meglepődött és meghatódott ezen, és válasza egy hatalmas ölelés volt, majd intett a fotósnak, hogy fényképezzen le minket.
Beszélgettünk kicsit a tésztakészítésről: azt tanácsolta, hogy a lisztre nagyon ügyeljek, mindig 00 lisztet használjak (ezt itthon BL55 kóddal jelölik), vagy csak semolinot. Gyúrás, nyújtás és kész is.

 

Bevallottam neki, hogy a nyújtásban nem vagyok erős, ezért van egy Marcato Atlas tésztagépem, ami Gennaro szerint tökéletes választás.

Az éhes olasz duó egyik fele először járt Magyarországon, de nagyon tetszett neki a város és a magyar emberek. Elárulta, hogy szuper volt együtt főzni a Jamie’s magyar gárdájával.

Gennaro beavatott a terveibe is, innen Olaszországba utazik, ahol Jamie Oliverrel egy új sorozatot készít, és hamarosan a BBC műsorára kerül a Két éhes olasz harmadik évada is. Egy kis kulisszatitkot is megtudtam: Antonio a felvételek alatt többet szundikált, mint korábban, és néha zsörtölődött, „tudod, olyan Antoniosan” – mondta nekem szó szerint az olasz szakács.

Ha a találkozó rövid is volt, de annál több energiát adott! Így nem is zárhattam másként a napot, mint a kedvenc tésztámmal, ami természetesen Gennaro receptje.