Tökéletes kuckózos desszert.
A hűvös idő beköszöntével téliesítem a ruhatáram, az autómon lecserélem a gumikat, a lakásomban pedig a vidám színek helyett előtérbe kerül a barna, a narancs, a zöld. Ha mindezeket az évszakhoz igazítom, miért ne téliesíthetném a receptjeimet is?
Sokszor ehhez nem is kell más, csak egy kis gyömbér, fahéj, szerecsendió, vanília, vagy ezek bármilyen kombinációja, és máris feldobtam a reggeli kakaóm, a délutáni kávém, vagy a kedvenc sütim. Most a goffrival tettem ezt, a tésztájába sütőtököt kevertem és pumpkin pie spice fűszerrel ízesítettem. Óóóó, az illat, ami sütés közben beteríti a konyhát! Garantáltan megjön tőle mindenkinek a karácsonyi hangulata.
Hozzávalók
∼8 darabhoz∼
1/2 bögre kókuszolaj
1/4 bögre kristálycukor
1/4 bögre nádcukor
425 g sütőtökpüré
2 tojás
1/2 bögre tej
1 teáskanál pumpkin spice fűszer
1 teáskanál vanília kivonat
másfél bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1/2 bögre finomra vágott dió
Elkészítés
A sütőtök püréhez vágj ketté egy közepes méretű sütőtököt, kanalazd ki a magjait, tedd sütőpapírral kibélelt tepsire, 200 fokon süsd puhára. Egy kanállal kapard ki a húsát, mérd ki a goffrihoz szükséges mennyiséget, és nyomkodd össze egy villával, hogy püré állagú legyen.
Tedd egy nagy keverőtálba a sütőtök pürét, a kétféle cukrot, a kókuszolajat, a tojások sárgáját és a tejet, majd keverd simára. Ízesítsd a vanília kivonattal és a fűszerkeverékkel.Egy másik edényben keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval, majd lassanként adagold a krémhez. Jól dolgozd össze.
A tojások fehérjét verd kemény habbá, óvatosan forgasd bele a tésztába.
A forró goffri sütőbe kanalazz a tésztából, süsd meg.
Tejszínhabbal, vagy juharsziruppal tálald.