Ha valami másra vágysz vacsorára.

A receptet, ha jól emlékszem, Nigella Lawson egyik műsorában láttam. Szeretem, ahogy főz, mert olyan ételeket készít, amiket szeret. Nem számolgatja a kalóriákat, nem bűvészkedik a lisztet vagy a cukrot pótló hozzávalókkal. Kedvenc műsorom az a sorozata, melyben éjszaka, köntösben készít desszerteket. Édesség terén azt hiszem, jól megértenénk egymást. 🙂
Desszert helyett most azonban egy egészséges vacsora következik. Igaz, inkább tavaszi étel, mert ruccola és friss paradicsom kell hozzá, de így ősz derekán is beszerezhetők a hozzávalók, így bárki elkészítheti.

Hozzávalók
∼4 főre∼

250 g ricotta
1 tojás
2 evőkanál liszt
1 fürt koktélparadicsom
1 csomag rukkola
bors

balzsamecet

Elkészítés
A ricottát keverd simára a tojással, add hozzá a lisztet, sózd, borsozd, majd forgass bele1 marék ruccolát.
Forrósíts fel egy serpenyőt, tegyél bele egy kis olívaolajat, kanalazz bele kis halmokat a masszából. A kanállal lapítsd le a tésztát, hogy kis lepény formákat kapj. 3-4 percig süsd mindkét oldalát.

A koktélparadicsomokat felezd el, keverd össze a maradék rukkolával. Sózd és locsold meg 1-2 evőkanál balzsamecettel.