A grillételek körete.
A rizsről, ha magyaros köretet szeretnénk készíteni, általában a rizi-bizi jut eszembe. De nyáron mi mindig salátát készítettünk belőle. Alíg vártam, hogy grillezzünk, vagy rántott patisszont készítsünk, mert mellé anyukám biztos, hogy ezt a salátát készítette el.
Szóval ez az ő specialitása, ami paradicsommal és paprikával készül, enyhén savanykás ecetes lében. A mai napig a telken töltött nyarakat juttatja eszembe, ahogy ülünk a teraszon, vagy a kertben a cseresznyefa árnyékában a kemping asztalnál és vidáman ettük a rizssalátát.
Hozzávalók
2 dl rizs
2 paprika
2 paradicsom
2 dl víz
2 evőkanál ecet (20%)
5-6 evőkanál cukor
Elkészítés
A rizst főzd meg, hagyd kihűlni.
Az ecetes öntethez add a vízhez az ecetet, majd keverj bele annyi cukrot, hogy kellemesen savanykás levet kapj.
A paprikát és a paradicsomot karikázd vékonyra, tedd egy tálba. Add hozzá a rizst, forgasd össze, végül öntsd rá a levet. Éjszakára , de legalább 1-2 órára tedd a hűtőbe.