Hűsítő nyári leves.
A Kistücsök étterem híres a kovászosuborka-levesről. Amikor először hallottam róla, nagyon furcsállottam, hogy lehet, és egyáltalán miért kell a világ legjobb savanyúságából egy tejszínes levest készíteni. Amikor azonban megkóstoltam, megértettem.
A kovászos uborka tejszínesen is finom, nem csak úgy, ha a hűs, savanyított zöldség roppan a szájban.
Ráadásul roppant egyszerű, nagy melegben kifejezetten jó, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt, hiszen csak egy turmixgép kell hozzá.
Hozzávalók
∼2 főre∼
4 nagyobb kovászos uborka
2-3 merőkanál a kovászos uborka
levéből
1 dl tejszín
Elkészítés
A kovászos uborkát vágd fel kisebb darabokra és tedd a turmix, vagy a botmixer kelyhébe. Önts rá az uborka levéből, dolgozd krémesre. Adj hozzá a tejszínt, keverd össze.
Tányérokban, vagy poharakban kínáld.