Ez a klasszikus recept sehonnan nem hiányozhat.

A legelső kép rólam a konyhában 3 éves korom körül készült, amikor egy sámlin állva, köténnyel a nyakamban segítek húst panírozni. Azt nem tudom, hogy ez volt-e az első alkalom, amikor besegítettem a főzésbe, de azt biztos, hogy már ott megfogott valami.
Pár évvel később a születésnapomra egy gyerekeknek szóló szakácskönyvet is kaptam, amiből a kókuszgolyó lett a kedvenc receptem. Iskolai farsangokra, szülinapi zsúrokra és szilveszteri mókákra is rendszeresen elkészítettem még gyerekként. A mai napig az egyik kedvenc édességem. Ma már a tesóm gyerekeinek zsúrjára, iskola mókáikra készítem. Természetesen az ő segítségükkel, amit meg is örökítettem, hogy talán egyszer majd ők is valami hasonlót írhassanak saját blogjukba. 🙂

Hozzávalók

500 g darált háztartási keksz
200 g porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
100 g margarin
meggy/cseresznye befőtt leve
kókuszreszelék

Elkészítés
A kekszet keverd össze a porcukorral és a kakaóporral. Morzsold el benne a puha margarint. Adj hozzá a befőtt levéből annyit, hogy puha, könnyen formázható masszát kapj. Formálj belőle kis golyókat, forgasd meg kókuszreszelékben.