Tavaszi lakoma.

A csapatépítő főzéseken is a menük között volt a szűzpecsenye, de sok nő húzta a száját mondván, hogy az olyan férfias hús. Ezzel egyáltalán nem értek egyet: nagyon egyszerű és nagyon jól el lehet készíteni úgy is, hogy a hölgyeknek se kelljen idegenkedni tőle
Van élet (jobban mondva hús) a csirkén túl is. A sertésszűz pedig egy nagyon hálás darab, a sertés legnemesebb része, amihez kevés fűszer és sütés elegendő, hogy ízletes és porhanyós legyen. Tavasszal pedig spárgával kínálva biztos, hogy mindenki ízlésének meg fog felelni (esetleg még egy könnyű salátát is össze lehet mellé dobni). Nálunk ez egy elmaradhatatlan étel májusban.

Hozzávalók
∼2 főre∼

egy sertés szűz
egy csomag zöld spárga
100 g bacon
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A spárgát mosd meg, szárítsd le, távolítsd el a fás végét. 3-4 darabot összefogva tekerd baconbe, helyezd egy olívaolajjal kikent tepsibe. A tetejét szórd meg sóval és borssal és locsold meg kevés olívaolajjal. Tedd 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe.

A húst mosd meg és egy hosszú, vékony pengéjű késsel szedd le róla a felesleges zsírt és a hártyákat. Sózd, borsozd, majd egy serpenyőben forró olajban hirtelen süsd le minden oldalát. Amint a hús barnás kérget kapott, vedd ki a serpenyőből, óvatosan tekerd baconbe, majd tedd egy tűzálló tálba. Letakarva told a spárga mellé a sütőbe 15 percre, majd a takarást eltávolítva további 15 percre. 
A spárgát szedd tányérokra mellé kínáld a felszeletelt húst.