Azaz sajtos makaróni.

Méghozzá ez utóbbiból nem akármilyen és akármennyi. Sokféle és jó sok, ez az amerikaiak sajtos tésztájának lényege. Milyen jó is lett volna, ha ilyet kaptunk volna a menzán a sajtos-tejfölös tészta helyett. 😀 Ma már ezt is el tudnám úgy készíteni, hogy szívesen megegyem, de nem teszem, mert az amerikai, krémes mac and cheese extrán sajtos, egyszerűen szuperfinom! Az, hogy milyen sajtokat teszel bele, csak rajtad múlik, a lényeg hogy mindegyik karakteres, ízes, illatos legyen. A mennyiséggel se bánj csínján, most kivételesen a több, néha jobb mondás érvényes! 🙂

Hozzávalók
∼4 főre∼

500 g mini macaroni tészta
300 g cheddar, gouda, ementáli és parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj
50 g liszt
5 dl tej
só, bors

Elkészítés
A sajtmártáshoz olvaszd fel a vajat, húzd le a lángról, kézi habverővel keverd bele a lisztet. Ezután óvatosan add hozzá a tejet úgy, hogy közben folyamatosan kevergeted. Tedd vissza a lángra, forrald fel, és főzd addig, míg be nem sűrűsödik. Ekkor nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajtokat. Keverd addig, amíg a sajtok el nem olvadnak a forró mártásban. 
Lobogó, sós vízben főzd ki a tésztát. A kész tésztát, keverd a mártásba.
Parmezánnal megszórva tálald.