Kívül ropogós, belül omlós, csupa csokis keksz.
Ha édességről, sütiről van szó, órákig sorolhatnám a kedvenceimet. Az amerikai chocolate chip cookie is közéjük tartozik. Készíteni azonban ritkán szoktam, mert tiszta mazga leszek tőle. Bármennyire is furcsán hangzik, hogy akinek a hobbija a sütés-főzés nem szereti, ha piszkos lesz a keze, hiszen az a konyhai munka velejárója. Hát én már gyerekkoromban sem szerettem, ha koszos leszek, és erről videós bizonyíték is van. 🙂
De térjünk vissza a chocolate chip cookie-ra, amit ünnepi alkalmakra tartogatok. Ezért sütöttem most is, ez volt a nagyobbik unokaöcsém névnapi kívánsága.
Hozzávalók
∼kb. 36 darabhoz∼
150 g margarin
80 g nádcukor
80 g sima cukor
1 csomag vanilin cukor
1 tojás
225 g liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
100 g csokipasztilla
Elkészítés
A margarint keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a tojást. A lisztet mérd ki egy tálban, add hozzá a szódabikarbónát és a sót, keverd össze. Lassan add hozzá a vajas keverékhez és egy fakanál segítségével jól keverd össze. Egy ragadós, nyúlós masszát fogsz kapni. Ehhez add hozzá a csokipasztillákat, jól forgasd össze. Ha kevésnek érzed a 3-4 maroknyit, adj hozzá még egyet, kettőt. Ne sajnáld, hiszen ez a süti lényege.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, kis gombócokban sorakoztasd fel rajta a masszát. Kézzel lapítsd ki a golyókat.
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd meg.
Ha kivetted a tepsit s sütőből, rácson hagyd kihűlni.