Ha hirtelen toppannak be vendégek.

Nem szabad lebecsülni a bolti, félkész termékeket, sokszor jól jön egy-egy ilyen alapanyag. A leveles tészta például ilyen, ezért a fagyasztómban mindig van egy dobozzal.
Biztos veled is előfordult már, hogy hirtelen bejelentkeztek vendégek, de azt sem tudtad, mivel kínáld őket. A helyett, hogy leszaladsz a sarki közértbe chipsért, szinte ugyan annyi idő alatt leveles tésztából szuper nasit süthetsz nekik.
A kiolvasztott lapokat egy belisztezett deszkán nyújtsd ki kb. fél cm vékonyra úgy, hogy a hosszabbik oldala essen feléd. Ha kész, már mehetnek is rá a feltétek. Lehet édes vagy sós, én most az utóbbiból mutatok négyet.

Pizzás csiga
A tésztát kend meg pizza szósszal, tépkedj rá mozzarellát és bazsalikom leveleket. Tekerd fel, majd karikázd ujjnyi szeletekre. A pizzás csigákat tedd a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kend meg a tetejüket felvert tojással.

 

Mini hotdog
A tésztát kend meg vékonyan mustárral, a feléd legközelebb eső oldalára tegyél virslit (ez lehet nyers, mert úgy is megy az egész a sütőbe) és tekert fel. Vágd fel kb. 5 centis darabokra és kend meg a tetejüket felvert tojással.

Sajtos rúd
Reszelj le egy jó nagy adag sajtot. Sózd meg, és ha szeretnéd egy kis füstölt paprikával is ízesítheted. Kend meg a tésztát felvert tojással, szórd meg bőven a sajttal, majd egy hullámos tésztavágóval vágd fel.

Juhtúrós kocka
A tészta egyik felére morzsolj juhtúrót, majd hajtsd rá a másik felét. Kicsit nyomkodd össze, hogy összetapadjon a két réteg. A tetejét kend meg felvert tojással, szórj rá szezámmagot vagy mákot, majd késsel kockázd fel.

Az így kapott vendégváró falatok 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt elkészülnek.