A tojásételek királya.

A frittata, azaz az olaszok omlettje a legjobb tojásétel, amit valaha ettem. És így vannak vele a barátaim is, akiknek már elkészítettem. Megnyalják utána mind a 10 ujjukat és azóta is emlegetik. 🙂
Méltán viselhetné a királyi címet, hiszen tele van pakolva minden földi jóval. Készítheted számos változatban: zöldségekkel, hússal, sajttal. Bármit is adsz hozzá, kiadós reggeli vagy vacsora lesz belőle. Elkészíteni pedig szuper egyszerű.

Készíts elő minden hozzávalót: vágj apróra egy fél fej hagymát, mosd meg, szeleteld fel a zöldségeket és a húst, ha teszel bele. Üss fel egy tálba 5-6 tojást sózd, borsod, verd fel, majd keverj bele reszelt parmezánt. Ha minden kész, jöhet a sütés. Én most paprikával, olíva bogyóval, pancetta-val és bébi spenóttal készítettem.

Vegyél elő egy közepes serpenyőt, hevíts benne olíva olajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Ezután dobd rá a pancetta-t és a paprikát, majd süsd néhány percig. Utána jöhet a spenót. Ha már ez is megfonnyadt, öntsd rá a tojást úgy, hogy mindenhol ellepje.

Alacsony lángon – nehogy az alja megégjen – fedő alatt süsd addig, míg a tetején is megszilárdul kicsit a tojás. Ekkor boríts a serpenyőre egy ugyan akkora, vagy nagyobb méretű tányért, és fordítsd ki rá a frittata-t. A serpenyőt tedd vissza a tűzre és óvatosan csúsztasd bele az omlettet, hogy az alja is megsüljön kicsit. 1-2 perc és kész is a királyi vacsora.