Kicsi, pufi palacsinták reggelire.
Amikor a nagyobbik unokaöcsém először nálam aludt, rendesen készültem azzal, hogy a kedvében járjak. Palacsintát is beígértem neki, aminek nagyon örül – először. Ugyanis a palacsinta nekem az amerikai, pufi verziót jelenti, mert ezt sokkal egyszerűbb elkészíteni. Nem ég le, nem szakad, nem kell ahhoz művészet, hogy megfordítsa az ember. Az 5 éves azonban azt hitte, a mami féle finom kakaós palacsintát kapja majd. Elsőre meg is gyűlt vele a baja, mert a neve kimondásába folyton beletört a nyelve és még feltekerni sem tudta. Azóta persze megbarátkozott ő is az amerikai palacsintával. Én pedig az új sütőformámnak köszönhetően az enyhén lepény alakú palacsinták helyett, cuki kis köröket tudok sütni.
Hozzávalók
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
300 ml tej
1 tojás
50 g olvasztott vaj
Elkészítés
Olvaszd fel a vajat, a tojást pedig verd fel a tejjel egy kézi habverő segítségével. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban, majd add hozzá a vajat, végül pedig kevergetés mellett adagold hozzá a tojásos tejet. A kézi habverővel keverd a tésztát simára, forró palacsintasütőben süsd kis palacsintákat.
Kínáld Nutellával, házi mogyorókrémmel, mogyoróvajjal, áfonya vagy narancs lekvárral, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal.