Indítsd lendületesen a napot!

Mindenhol azt hallani, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, és tényleg lehet benne valami. A hétköznapi reggeli kapkodásban az utolsó gondolatom az, hogy ne üres gyomorral induljak munkába. Azonban érzem magamon, hogy ha mégis jut idő otthon pár falatra, máris dinamikusabb vagyok.
A hétvégék angol reggelijeit, rántottáit és sült baconjait ha nincs is idő elkészíteni és nyugodtan megenni munkanapokon, mégsem kell korgó hassal beesni a munkahelyünkre.
Itt van négy tápláló és gyorsan elkészíthető smoothie recept, amivel lendületbe hozhatod magad reggelente.

Banán-spenót-alma
Egy turmixgépbe karikázz bele egy banánt, az almát hámozd meg és távolítsd el a magházát, majd kockázd fel és add a banánhoz. Dobj még hozzá két nagy marék bébispenótot és turmixold össze. Ha túl sűrű lenne, hígítsd fel 100%-os almalével vagy ásványvízzel.
A színe – ami szerintem gyönyörű zöld – ne ijesszen meg, az íze isteni!

Kiwi-körte-alma
Pucolj meg 2 kiwit, 1 körtét és 1 almát, az utóbbiaknak távolítsd el a magházát. Kockázd fel a gyümölcsöket és turmixold össze. Ha sűrű adj hozzá ásványvizet.

Narancs-pink grapefruit
Már önmagában a frissen facsart narancslé is finom és energiadús reggeli ital, én azonban meg szoktam bolondítani pink grapefruittal. Azért a rózsaszín változattal, mert annak az íze édesebb a fehér testvérénél. Attól függ, mennyire leves a narancs, hármat, négyet csavarok ki, ehhez adok egy nagyobb pink grapefruitot.

Banán-manula
A banánt karikázd egy turmixgépbe, adj hozzá egy pupozott evőkanál darált mandulát, öntsd fel 2,5 dl manulatejjel és turmixold össze. Ha édesíteni szeretnéd (én nem szoktam, nekem a banán elég édes önmagában is), egy kis mézet tehetsz bele.