A könnyű őszi vacsorák sztárja.
Gyerekkoromban állítólag faltam a sütőtök pürét, később azonban hadilábon álltam ezzel a zöldséggel. Néhány éve azonban újra megszerettem, és azóta nem múlik úgy el egyetlen őszi/téli hónap sem, hogy ne kerüljön terítékre valamilyen sütőtökös étel. Lehet édes, vagy sós, süti, vagy krém, sőt még kávés ital is, folyton kísérletezek újabb és újabb receptekkel.
Kedvencek viszont vannak, amiket mindig sokszor elkészítek. Ilyen a szendvicskrém, ami feldobja a vacsorát, vagy vendégváró is lehet. Szuper könnyű recept, és bármikor bedobhatod.
Hozzávalók
1 közepes sütőtök
200 g natúr vajkrém
3-4 evőkanál angol mustár
8-10 friss zsálya levél
só, bors
Elkészítés
A sütőtököt vágd félbe, kapard ki a magjait. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 200 fokon, amíg puha nem lesz (kb. 1 óra). Várd meg amíg kihűl, ekkor a húsát kapard egy tányérba.
Add hozzá a vajkrémet/mascarponét és a mustárt, keverd össze.
A zsályát aprítsd fel, ha frisset használsz, add a krémhez, ízesítsd még sóval és borssal.
Friss vagy pirított bagettel, grissinivel tálald.