A klasszikus magyar fogás húsmentesen.

A töltött paprika mindig is Anyukám „feladata” volt, mert nála jobban senki nem készíti. Régen ez volt az az étel, amivel mindig várt, ha kirándulásról, nyári táborból értem haza.
Ha töltött paprikát szeretnék enni, most is Anyukámat kérem meg, hogy főzzön, én sosem állok neki. Mivel viszont szeretek kísérletezni és új ízeket kipróbálni, egy olyan változathoz kaptam kedvet, ami húsmentes.  Rizs helyett bulgurral készül, a paradicsom szósz pedig fűszeres nem pedig édes. 

Hozzávalók
∼6 db paprikához∼

1 csésze bulgur
2 csésze víz
1 kisebb cukkini
4 fej gomba
6 db TV paprika
2 dl paradicsomlé
2 evőkanál liszt
1 evőkanál tej
só, bors, oregano, petrezselyem

Elkészítés
A bulgurt a vízzel és kevés sóval tedd egy lábosba, gyöngyözve főzd puhára. 
A gombákat és a cukkinit pucold meg, aprítsd fel. Hevíts egy serpenyőben kevés olajat, dobd rá a gombát, néhány perc után pedig a cukkinit. Forgasd össze, sózd, borsozd, ízesítsd oreganoval. 10-15 perc alatt kis lángon párold puhára. A kész zöldségekhez keverd hozzá a bulgurt, majd a felapírított petrezselymet.
A paprikák szárát vágd le, távolítsd el a magokat és az ereket. Töltsd bele a bulguros zöldséget. 

Egy lábosban melegíts fel 4 evőkanál olajat, add hozzá a 2 evőkanál lisztet. Kézi habverővel keverd el. Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a paradicsomlével, a dobozt mosd ki vízzel és azt is öntsd a fazékba. Add hozzá a tejet – én ezt használom cukor helyett, hogy elvegyem a paradicsom savasságát – sózd, borsozd, szórd meg oreganoval. Kóstolással állítsd be az ízeket. Ha kész vagy, tedd bele a megtöltött paprikákat, és 20-25 perc alatt kis lángon fedő alatt főzd puhára.  
Aprított petrezselyemmel megszórva tálald.