Nem csak gomba, aszalt gyümölcsök is kerültek a hús mellé.

Vedd elő a Wellington bélszín és egy aszalt gyümölcsökkel készülő marharagu receptjét, olvasgasd napokon keresztül, míg végképp nem tudod eldönteni, melyik fogás kapjon helyet a karácsonyi asztalon. Aztán gondolj egyet és ötvözd a kettőt. Ez a története annak Wellington bélszínnek, amit idén készítek. A gyümölcsök olyan extra ízt adnak a húsnak, hogy nem lehet betelni vele.

Hozzávalók
∼4 főre∼

600 g bélszín
200 g gomba
100 g aszalt sárgabarack
50 g aszalt vörösáfonya
2 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
8 szelet serrano sonka

bors
kakukkfű
olívaolaj

Elkészítés
A húst tisztítsd meg és minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat és süss kérget a hús minden oldalára. Ha kész, tedd ki egy vágódeszkára és kend meg mustárral. Hagyd pihenni. 
A gombát pucold meg és aprítsd fel. Egy száraz serpenyőben kezd el pirítani. Sózd, borsod és ízesítsd kaukkfűvel. A sótol a gomba levet fog ereszteni, kis lángon ezt a levet párold el. Szórd meg a gombát egy kanál liszttel – ez megvédi majd a húst a tésztában sütés közben a levesedéstől -, majd add hozzá a felaprított aszalt gyümölcsöket. 
Egy nagy ív folpakkra kis átfedésban tedd ki a sonka szeleteket úgy, hogy bele tudd majd forgatni a húst.

Kend meg a gombás, gyümölcsös töltelékkel, majd fektesd rá a húst és a folpakkal tekerd fel. Tedd a hűtőbe 30 percre. 
A levelestésztát tekerd ki, majd bontsd ki a folpakkból a húst is. Tedd át a tésztára, tekerd be fele, ha van felesleg vágd le. Zárd be a tésztát minden oldalán, és tedd ismét 30 percre a hűtőbe.
A sütőt melegítsd fel 200 fokra. A pihentetés után vedd elő a tésztába burkolt húst. A tészta tetejét írdald be, és ha szeretnéd, díszítsd, majd kend meg egy felvert tojással. 20 perc alatt süsd készre. 
Krumplipürével tálald.